Kütüphanemizin Çalışma Saat ve Alanları Değişmiştir

22.04.2022

Değerli Kullanıcılarımız,

30 Haziran 2021 tarih ve 31527 sayılı Resmi Gazete’de Tasarruf Tedbirleri konulu 2021/14 numaralı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi’nde “kamu kaynaklarının maksadına uygun azami tasarruf prensiplerine riayet edilerek kullanılmasının her kamu kurumu ve görevlisi için bir görev ve aynı zamanda bir mecburiyettir belirtilmektedir.  Yine bahsi geçen genelgede “kamu kurum ve kuruluşlarının harcamalarında tasarruf sağlanması, bürokratik işlemlerin azaltılması ve kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli kullanımına ilişkin olarak tedbirlerin alınması istenmektedir.

28000 metrekarelik kapalı alanı ve 1700 kişilik oturma kapasitesi olan kütüphanemiz birçok salon ve koleksiyon alanından oluşmaktadır. Öğrencilerimizi mağdur etmemek adına 2 hafta boyunca yaptığımız takipler sonucunda; hafta içi gündüz ortalama 1000 kişi, Akşam 200 kişi,  hafta sonu da ortalama 250-300 kişinin kütüphanemizden istifade ettiği tespit edilmiştir. Hem hafta içi hem de hafta sonu saat 16:00’a kadar kullanıcı yoğunluğu artmaya devam ederken 16:00’dan sonra yoğunluk azalarak 19:00’da asgari düzeye kadar düştüğü gözlemlenmiştir. Ayrıca hafta sonu saat 10:00’dan önce yapılan giriş sayısının çok az olduğu 20:00’dan sonra da bu sayının daha da azaldığı tespit edilmiştir.

Yukarıdaki bilgiler dikkate alındığında hem insan kaynağı bakımından hem de kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli kullanılması gerekliliği bizleri, kütüphanemizin çalışma saatlerini ve alanlarını kullandırmayla ilgili bazı değişikliler yapmak zorunda bırakmıştır.

Anlayışınız için şimdiden teşekkür eder başarılı çalışmalar dileriz.

Kütüphane Yönetimi

Açık Saatler