Kütüphanede Hazine Avı

18.03.2022

KÜTÜPHANEDE   “HAZİNE AVI”

Başvuru linki: https://webforms.medeniyet.edu.tr/app/form?id=AoARBw&b=0

58. Kütüphane Haftası’nda sizler için Medeniyet Bilgi Topluluğu ile  Bilişim ve Enformasyon Topluluğumuz organizasyonunda kütüphane kullanım alışkanlıklarınızı gözden geçireceğiniz hem eğlenip hem de öğreneceğiniz ödüllü bir yarışma organize etttik. Oyunumuz, oyuncuların her gün kendilerine rastgele dağıtılan ipuçlarının cevaplarını bularak bir sonraki etap için biletlerine ulaşmaları esasına dayanmaktadır. Oyunun sonunda final etabında hazine anahtarını bulan kişi büyük ödüle ulaşacaktır. Dört gün boyunca yapılacak olan, toplam dört etaptan meydana gelen yarışma farklı kategorilerdeki zorluk seviyeleri değişen sorulardan oluşmaktadır. Oyuncular katılım formunu dolduran kişiler arasından açık kura ile 25.03.2022 tarihinde belirlenecektir. Oyun ilk aşamada 12 oyuncu ile oynanmaya başlanacak, son üç kişi kaldığında final etabıyla sonlanacaktır.

KATILIM KOŞULLARI VE KURALLAR

• Yarışmaya yalnızca İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nde eğitim gören lisans öğrencileri katılabilir.
  • Yarışma esnasında oyuncular İstanbul Medeniyet Üniversitesi kütüphanesinin dışına çıkamazlar.
  • Oyuncular katılım formunu dolduran kişiler arasından 25.03.2022 tarihinde kura ile belirlenecektir. (Kura sonucunda seçildiği halde yarışma günü oyuna gelmeyen kişiler için yedek adaylar ilk etapta devreye girmektedir)
  • Her oyuncu kura sırasındaki yerine göre 1 den 12’ye kadar rumuz alacaktır.
  • İpuçları her etapta rastgele dağıtılıp, cevapları ile kişiyi kendi biletine yönlendirecektir. Oyunda karışıklık meydana gelmemesi için ipuçları harflerle kodlanacak, sırasıyla yeşil, sarı ve kırmızı zarflara bu harfler ipucu x şeklinde yazılacaktır. En son da sizi bir sonraki etaba taşıyan bilete x’e ulaştığınız teyid edilmiş olacaktır.
  • Her yarışmacıya rastgele dağıtılan ipuçları birbirine eş değer sorulardan oluşmaktadır. Bu konuda herhangi bir itiraz söz konusu değildir.
  • Her oyuncuya oyun süresi boyunca bir denetimci kronometre ile eşlik edecektir.
  • Oyuncuların tüm etapları bitirmek için maksimum 2 saati vardır.
  • Her oyuncunun 1 adet Kütüphaneciye Sor jokeri bulunmaktadır. (Bu joker ile ulaşamadığınız ipucunun nerede olduğu bilgisini joker kütüphanecinin elindeki kapalı zarftan öğrenebilirsiniz) Bu joker final etabında kullanılamaz.
  • Kütüphane bilgisayarlarını kullanmak cihaz aracılığı ile başka biriyle iletişime geçmemek suretinde oyun süresince serbesttir.
  • Kütüphane kiosklarını kullanmak oyun süresince serbesttir.
  • Yarışma süresince oyuncular kütüphane bilgisayarları dışında hiçbir cihazdan yardım alamaz, jokerleri dışında hiçkimse ile iletişime geçemezler.
  • Yarışma başlangıcında telefon, elektronik cihazlar, tablet vb. sonunda alınmak üzere ilgili görevliye teslim edilecektir.
  • Her yarışmacının yarışma saatinden en az 15 dakika önce kütüphanede bulunması gerekmektedir.

Yukarıda belirtilen kurallardan herhangi birinin ihlali söz konusuysa oyuncu oyundan diskalifiye edilir.

İlk Etap [28.03.2022 Pazartesi 11:30]

Oyunun ilk etabında, açık kura ile seçilen on iki oyuncunun yer alan ipucu sorularlarını cevaplayarak bir sonraki etap biletini bulması beklenmektedir. Etap üç adet ipucu sorusundan oluşmaktadır. Bu etapta diğer etaplarda olduğu gibi eleme olmayacaktır. Ancak oyuncuların biletlerini bulma süreleri final etabına kadar gelebilmeleri durumunda dördüncü etapta avantaj sağlayacağından oyuncuların  en kısa sürede ilk etabı bitirmeleri beklenmektedir.

İkinci Etap [29.03.2022 Salı 12:30]

Bu etapta her iki kişinin bir bilete ulaşması esasıyla oyuncular elenecektir. İlk etapta olduğu gibi bilete ulaşmak için üç ipucucunu sırasıyla bulmak gerekmektedir.  Rastgele dağıtılan ipuçlarıyla tek bilete ulaşılacağından biletin üzerinde her iki ipucunun kodu yazacaktır. Örneğin: İpucu B ve İpucu G aynı bilete götürüyorsa biletin üzerinde alfabetik sıraya göre Bilet B veya G yazacaktır. Böylece ipucundan yola çıkarak eşleşmenin ilk bileti bulan oyuncusu bir sonraki etapta yarışmaya hak kazanacaktır.

12 oyuncu ile başlayan yarışma 6 oyuncu ile üçüncü etaba devam edecektir.

Üçüncü Etap [30.03.2022 Çarşamba 12:30]

Üçüncü etapta da ikinci etapta olduğu gibi her iki kişinin tek bilete üç ipucuyla ulaşması esasıyla oyuncular elenecektir. Oyuncular yine diğer hangi oyuncuyla eşleştiğini bilmeksizin bilete ulaşmaya çalışacak, ilk ulaşan bir sonraki etapta yarışmaya hak kazanacaktır.

6 oyuncu ile başlayan yarışma 3 finalist ile devam edecektir.

Dördüncü Etap [31.03.2022 Perşembe 12:30]

FİNAL

Sona kalan 3 finalistten iki ipucu sorusuna göre kendi hazine anahtarını ilk bulan kişi büyük ödülü almaya hak kazanacaktır. Ancak ikinci ve üçüncü belirlenirken yarışma boyunca etaplarda sergiledikleri performansları dikkate alınacak, en hızlı olan yarışmacı ikincilik ödülüne layık görülecektir.

ÖDÜLLER

Birinciye        : Hazine Kutusu (15 Kitap)

İkinciye          : 9 Kitap

Üçüncüye       : 3 Kitap

Katılım sağlayan diğer oyuncularımıza da mansiyon armağanı verilecektir.

Organizasyon; Medeniyet Bilgi Topluluğu ve  Bilişim ve Enformasyon Topluluğu