Kelimex Platformu Deneme Erişmine Açıldı

09.03.2020

Kelimex Platformu 31.03.2020 tarihine kadar deneme erişimine açıldı.

Erişim Linki için tıklayınız

Kelimex Platformu Hakkında

Kelimex platformu Türkçe veya Osmanlıca kelimelerin dil, tür, anlam ve etimolojik bilgisini sunan, aranan kelimeyi, benzerlerini ve türevlerini dijital kütüphanelerde bulan, aynı zamanda yıpranmadan, silinmeden dolayı okunamayan kelimeyi çözümleyen ve eski ölçü birimlerinin dönüştürülmesini sağlayan devasa sözlüktür.

Kelimex Uygulaması ile;

·  450.000 kelime hücresinde Türkçe ve Osmanlıca kelimelerin anlamlarını ve imlalarını bulma.

·  Kamus-i Türki, Kamusu'l-Muhit, Vankulu Lügatı, İsimler Sözlüğü, Tamlama ve Deyimler gibi sözlüklerde tarama yapabilme

·  Çözümleyici özelliği ile kelimelerin yıpranması, silinmesi veya okunamaması gibi durumlarda kelime çözümleyebilme

·  Osmanlı zamanında kullanılan ağırlık, uzunluk, takvim v.b. hesaplama ve ölçümlerinin yapılması

·  Türkçeden osmanlıcaya veya osmanlıcadan türkçeye metin çevirme