EBSCO'nun 3 Veri Tabanı Deneme Erişimine Açıldı

17.04.2020

Biography Reference Center

Erişm için tıklayınız

Biyografilerle ilgili birinci sınıf referans koleksiyonlarını ve dergilerini içeren bu veri tabanı, kullanıcılarına kapsamlı bir tam metin biyografi koleksiyonu ve eşsiz anlatı biyografileri sunmaktadır. Biography Reference Center, aktörler, sanatçılar, sporcular, yazarlar, güncel dünya liderleri, kaşifler, bilim insanları ve birçokları için, anahtar kelime aramalarına ek olarak, meslek, milliyet, yayın gibi farklı tür kategorilere göre arama yapma seçeneği de sağlamaktadır.

İçeriğinde;

• 400.000’den fazla tam metin biyografi
  • Biography'e ait tüm koleksiyon
  • Cambridge Dictionary of American Biography
  • Biography Today’se ait tüm koleksiyon
  • Encyclopædia Britannica, Columbia University Press, Salem Press tarafından yayımlanan biyografiler
  • American Reference Library tarafından hazırlanmış kongre biyografileri
  • Hutchinson’s Biography Database
  • Amerika Birleşik Devletleri başkanlarının profilleri ve çok daha fazlas

eBook Academic Collection

Erişim için tıklayınız

Kullanıcı sınırı bulundurmadan 193.000’den fazla e-kitaba erişim sağlayan EBSCO eBook Academic Collection hem sayı hem de içerik bakımından dünyadaki en geniş kapsamlı disiplinlerarası tam metin e-kitap veri tabanıdır. EBSCO eBook Academic Collection’ın sunduğu kapsamlı içerik, araştırmacıların ihtiyaçlarına en uygun kaynaklara en hızlı şekilde erişmelerini sağlamaktadır. Kullanıcı dostu arayüzü ve kullanımı kolay yönetim araçları ile akademik kütüphaneler için vazgeçilmez bir kaynak olan koleksiyon, içerdiği tüm e-kitapları sınırsız kullanıcı erişimi ile sunmaktadır ve yeni kitaplar ek ücret ödenmeden koleksiyona düzenli olarak eklenmektedir.

İçeriğinde;

• Satınalma değeri 33,5 milyon doların üstünde olan 193.000’den fazla disiplinlerarası akademik e-kitap
  • Harvard University Press, Cambridge University Press, MITPress, University of California Press gibi en önemli 160+ üniversite yayınevi tarafından yayımlanan 81.000’den fazla e-kitap
  • Elsevier, Taylor & Francis, Sage, John Wiley gibi önde gelen yayıncılara ait binlerce e-kitap
  • CHOICE Dergisi’nin Seçkin Akademik Başlıklar Listesi’nde yer alan 2.570’ten fazla e-kitap
  • 50’den fazla dilde sağlanan kaynak

eBook University Press Collection

Erişim için tıklayınız

Dünyada çağındaki 60’tan fazla üniversite yayınevi tarafından yayımlanan 36.510’dan fazla disiplinlerarası e-kitaba erişim sağlayan bu geniş ve kapsamlı koleksiyon, teknolojiden edebiyata bilimden beşerî bilimlere ve çok daha fazlasına kadar uzanan geniş bir konu yelpazesi sunmaktadır. Akademik alanlardaki temel bilgilerden, ileri düzey araştırma konularına kadar, farklı düzeylerde kaynaklar içeren eBook University Press Collection, her seviyede çalışma yürüten öğrencilerin ve araştırmacıların tümüne hitap etmektedir.

Choice Dergisi Seçkin Başlıklar listesinden 1.540’tan fazla e-kitap içeren veri tabanı, Oxford University Press, Princeton University Press, Cambridge University Press, MIT Press, University of California Press, McGill-Queen’s University Press gibi lider üniversitelere ait yüksek kaliteli kaynaklara erişim sağlamaktadır.