Kütüphanemiz

Tarihçe

21 Temmuz 2010 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 6005 No’lu kanun ile kurulan Üniversitemiz kuruluş faaliyetlerine başlamıştır.  Bu faaliyetler çerçevesinde 26.07.2011 tarihinde Hüsnü Demirbaş’ın Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığına atanmasıyla kütüphanemiz kurulmuştur.

İlk fiziki mekânına Maltepe İmamet, Hitabet ve İlmi Araştırmalar Vakfından kiralanan binanın 5. katında kavuşan Kütüphanemiz, Ümit Meriç’in Dualar ve Aminler adlı kitabının 15.10.2012 tarihinde kütüphane dermesine kaydedilmesiyle birlikte gerçek anlamda kütüphane hizmetlerini vermeye başladı.

Eylül 2014 Eğitim Öğretim döneminin başlamasıyla kütüphanemizin merkezi Üsküdar Ünalan Mahallesindeki eski Devlet Malzemeleri Ofisi Sosyal Tesisleri binasına taşındı.  Kuzey Kampüs Kütüphanesi olarak adlandırdığımız bu kütüphanemizin resmi açılışı 14 Şubat 2014 tarihinde yapıldı. 17 Eylül 2015 tarihinde kütüphanemizin merkezi tekrar yer değiştirerek Üsküdar Ünalan Mahallesinden Kadıköy Dumlupınar Mahallesine taşındı. Güney Kampüs Kütüphanesi diye adlandırdığımız bu kütüphanemiz Güney Kampüs C Blok 1. kattadır. Şubat 2016 tarihinde Güney Kampüs C Blok zemin kattan yaklaşık 100m² ilave edilerek yer artırımına gidilmiştir.

Temmuz 2016'den itibaren Atalar Kampüs Kütüphanemiz faaliyete başlamıştır.

Amacımız

Akademisyen, öğrenci, idari personel ve dış kullanıcılarımızın gereksinim duydukları bilgi kaynaklarını, günümüz teknolojik gelişmelerini dikkate alarak uygun ortam ve teknolojik altyapıyla en kısa zamanda karşılamak.

Hedeflerimiz

Kütüphanemizi, bilgiye erişimin en kısa zamanda sağlandığı bir bilgi merkezi duruma getirmek.

Aranan bilgi kütüphanemizde mevcutsa bilgiyi anında karşılamak, aranan bilgi kütüphanemizde yoksa en geç 3 gün içinde KİTS-ILL (Kütüphanelerarası İşbirliği Takip Sistemi – Kütüphanelerarası Ödünç Verme - InterLibrary Lending) veya TÜBESS (Türkiye Belge Sağlama Sistemi) sistemleri aracılığıyla temin etmek.

Kütüphanemizi, kullanıcılarımızın gönül rahatlığıyla oturup araştırma yapacağı, ders çalışacağı; ferah bir mekân, ısı ve ışık düzenlemesi yapılmış, havalandırma sistemi olan, uygun mobilya ve otomasyon alt yapısıyla donatmak.

Kütüphanemizi, mini tiyatro ve sinema salonları, konferans ve sergi salonları, kantin,  dinlenme ve eğlence alanlarıyla sosyal yaşam merkezi haline getirmek.

Hüsnü DEMİRBAŞ

Daire Başkanı