Bridgeman Education Imaj Veritabani Deneme Erişimine Açıldı

12.10.2017

Bridgeman Education, 30 yili askin sureyle sanat konusunda bilgi ve tecrubeye sahip olan Bridgeman Art Library tarafindan gelistirilen online bir kaynaktir.

8,000’den fazla  uluslararasi lokasyondan, muzeler, sanatcilar, ozel koleksiyonlar, fotografcilara ait eserleri icerir.

Koleksiyondaki eserler Avrupa’dan , bati dunyasına ; Asya’nin en uzak koselerinden, Afrika’nin derinliklerine, Amerika’dan kutup sinirlarina kadar pek cok cografi alani kapsamaktadir.

Bridgeman Sanat Kutuphanesi (Bridgeman Art Library )’nin online egitim kaynagı olan Bridgeman Education; guzel sanatlar, mimari, kultur ve tarih alanlarında dunyanın en onde gelen goruntu iceriklerine erisim sunmaktadır. Bridgeman Education, egitim ve ogrenim alanında kullanılmak uzere 1,2 milyondan fazla yuksek cozunurluge sahip goruntu icerigine yasal olarak erisim saglamaktadır.

Bridgeman Education hakkında  genel bilgiler:

• Dunya'nın onde gelen sanat, mimari, kulturel ve tarih alanlarında imaj goruntulerini biraraya toplamıstır.
  • Toplam 1.200,000 adet yuksek kalitede goruntuye erisim veren bu veritabanı Mimari, Arkeoloji, Etnografya, Tarih, Sanat, Fotografcılık, Heykeltras, Guzel Sanat, Gravur konularındaki butun goruntu ve resim iceriklerini arayıp sunumlarınızda veya arastırmalarınızda kullanmanızı saglar.
  • Goruntu Kalitesi :   Kullanimi son derece kolay Bridgeman websitesi uzerinde yuksek cozunurluklu goruntu icerikleri indirilmeye hazir durumdadir, mouse uzerinde sag klik yapilarak basit bicimde bilgisayara kaydedilebilmektedirler. Tum metadatalarin en yuksek standartta oldugunu kesin olarak saptamak icin tum goruntu icerikleri Bridgeman Sanat Tarihcileri tarafindan tek tek kataloglanmaktadirlar.
  • Eğitim amaçlı kullanımlarda copyright sorunu yoktur. :  Bridgeman goruntu iceriklerinin tamami egitim amacli kullanim icin kullanicilara guvenli ve yasal erisim sunmaktadir. Dunyanin en onemli sanat calismalarina herhangi bir guvenlik yazilimina yakalanma korkusu olmadan olmadan erisilebilmektedir. Bridgeman ve DACS Design (Design and Artists Copyright Society) arasinda kurulan isbirligi ile 60.000 ‘in uzerinde 20. Ve 21.yuzyıllara ait  imaj icerigine yasal olarak erisim sunulmaktadir.
  • Koleksiyon haftalık olarak guncellenmekte ve ayda 500 adet yeni goruntu icerigi eklenmektedir.
  • Genelikle kullanıcılar tema, konu veya sanatcı araması yaparken daha onceden gormedikleri ve ogrenim alanlarında kullanabilecekleri sanat calısmalarını kesfetmektedirler.
  • Kullanıcılar, goruntu iceriklerini veritabanı icerisinden otomatik power point sunumlarına kaydebilmekte, e-mail veya cıktı alabilmektedir.
  • iPhone için Mobil Applikasyonu mevcuttur.

Icerik Hakkinda

• 1,600 adet muze, galeri ve ozel koleksiyonlara ait goruntu icerigi (ekte icerik saglayan muze ve galerilerin bir kisminin listesi yer almaktadir)
  • 8,000'den fazla cografi mekan
  • 30,000 sanatcı
  •  3,000 fresk (yas sıva uzerine yapılmıs duvar resmi)
  • 1800 yaglı boya resmi
  • 32,000 gravur, litograf (tas basması resim)
  • 7,000 el yazması
  • 2600 seramik
  • 17,000 fotograf
  • 11,000 heykel
  • 16,000 mimari goruntuler
  • 18,000 manzara ve topografya goruntuleri
  • 28,000 portre
  • 6,000 tasarım ve sablon
  • 2,100 yontulmamıs degerli tas ve takı resimleri
  • 60,000 modern çalışma (20.yy ve 21.yy)

Turkiye’den Goruntu Icerikleri:

Osmanlı İmparatorlugu ve Turkiye’ye ait; aralarında Ayasofya MuzesiSelimiye CamiSultanahmet CamiAnıt mezarlarSaraylar ve Tapinaklarin  mimarisi yapisi ve mimari detaylarıyla ilgili 5,000’in uzerinde resim ve yuzlerce antik esere ait yuksek cozunurluklu resim bulunmaktadir.
Dunya uzerindeki cesitli muzelerde mevcut olan Turk antik eserleri, tarihi objeler ve el yapimi eserlere ait resim ve fotograflar  yeralmaktadir.

• Ayrica 20.yy modern Turk sanat ve tasarimlariyla ilgili resimler mevcuttur.

Asagida listelenen muzelerden yuksek cozunurluklu resimlere erisebilirsiniz:
  • Topkapi Sarayi Muzesi, Istanbul
    Turk ve Islam eserleri Muzesi, Istanbul